Julkaisut

Utukirjat-logoUtukirjat-julkaisusarjassa julkaistaan tieteellisiä, keskustelua herättäviä, tarpeellisia ja monitieteisiä kirjoja – monografioita, oppikirjoja ja artikkelikokoelmia – taiteen tutkimuksen alalta. Julkaisusarja käynnistyi opetusministeriön silloiselle taiteiden tutkimuksen laitokselle vuosiksi 2007–2009 myöntämän yliopistokoulutuksen laatuyksikkörahoituksen tukemana. Utukirjojen toimituskunnassa on edustus kaikista taiteiden tutkimuksen oppiaineista.

Utukirjat on omarahoitteinen ja voittoa tavoittelematon referee-arvioitu julkaisusarja, joka on nostettu Julkaisufoorumi-luokituksessa tasolle 1. Utukirjojen käytössä on ollut kesästä 2015 lähtien Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus.

Utukirjojen ensimmäinen julkaisu Kuinka tehdä taidehistoriaa? ilmestyi vuonna 2010, jonka jälkeen uusia julkaisuja on ilmestynyt tasaisella tahdilla. Vuonna 2014 ilmestyi taiteiden tutkimuksen yhteisen voimainponnistuksen taidonnäyte: monen kymmenen kirjoittajan yhteistyönä kirjoitettu taiteiden tutkimuksen yhteinen valintakoekirja Taide, kokemus ja maailma. Risteyksiä tieteidenväliseen taiteiden tutkimukseen. Viimeisin ja järjestyksessään kymmenes sarjan julkaisu, Musiikki ja luonto, Soiva kulttuuri ympäristökriisin aikakaudella, ilmestyi vuoden 2019 lopulla. Tähän mennessä kaikkiaan seitsemän Utukirjat-sarjan kirjaa on julkaistu myös sähköisesti Turun yliopiston UTUpub-alustalla.

Utukirjojen toimituskunta ottaa vastaan ehdotuksia taiteiden tutkimuksen alaan liittyvistä julkaisuista.

Musiikki ja luontoMusiikillinen improvisaatioKipupisteissäsäännellyt_vapaudetTaide, kokemus ja maailma.machineries_of_public_arterot_ja_etiikka_feministisessä_tutkimuksessatulkintojen_aikahäpeä_vähänkuinka_tehdä_taidehistoriaa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s